Öppenhet & Transparens

 

Öppenhet och transparens är grundläggande principer för Solnapartiets verksamhet. På så sätt vårdar vi medlemmars och väljares förtroende samt kan säkra att de boende i Solna alltid vet vad de kan förvänta sig av de förtroendevalda.
Kommunikation och delaktighet är nyckelord där interaktivitet i sociala media samt via vår hemsida kommer skapa en politik som är i ständig förändring, baserat på förslag och åsikter från de boende i Solnas olika stadsdelar.

Under vår och sommar kommer vi att belysa en del av de missförhållanden samt förbättringsområden vi i Solnapartiet ser och vill göra något åt. Vi kommer att samla det under ”Visste Du att” …. :

 • …. kommunstyrelsen i Solna i oktober 2015 beslutade om finansiering av dynamiska trafikskyltar till P-platserna i Arenastaden. Oppositionen ville att det skulle fram mer information om skyltarna, men det röstades ner. Är det någon som sett dessa skyltar, som skulle placeras:
  – Korsningen Enköpingsvägen-Sjövägen
  – Korsningen Enköpingsvägen- Kolonnvägen
  – Korsningen Frösundaleden-Kolonnvägen
  – Cirkulationsplats mellan Frösundaleden-Råsundavägen-DalvägenSkyltarna har inte satts upp, men P-bolaget i Arenastaden har fakturerat Solna 1 miljon för skyltarna, för två år sedan!
  Solnapartiet undrar hur detta kan vara möjligt?
 • …. Solna har mer än dubbelt så många arbetsplatser i kommunen än arbetsföra invånare och att hela 76.000 människor åker in till Solna för att arbeta varje dag. Detta i sig skapar väldigt mycket biltrafik, som bygger på den redan dåliga luften som vi har genom E4:an och genomfartstrafik.
  Andreas speglar detta i nedan video (tryck på kugghjulet och ”HD” för bättre kvalitet på filmen):

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *