Solnapartiet agerar när Solnas styre inte bryr sig!

Vad vill egentligen de styrande med Råstasjöns naturreservat?
I kölvattnet av den minst sagt turbulenta och något oväntade vändningen i kommunfullmäktige, där BEP´s politiske vilde gick alliansens intressen tillmötes, ser vi nu det verkliga engagemanget från både de styrande politikerna och förvaltningens representanter som har ansvar för den dagliga driften av området.
Tekniska nämndens ordförande försvarar en icke-fungerande process runt matningen av våra svältande hägrar som sedan många år befinner sig i och runt Råstasjön och vår Stadsträdgårdsmästare menar helt frankt att de fåglarna ”letar sig ut till kusten om de inte hittar mat i tillräcklig omfattning”. Under tiden kryper hungern närmare och utan struktur samt handlande kommer både änder och hägrar snart svälta ihjäl.
Några av de som jobbar inom parkförvaltningen har av egna pengar köpt mat till änderna och i flera dagar har vi i Solnapartiet, ur egen partikassa, köpt strömming och matat de stackars hägrarna. Stort tack till Bröderna Axelssons fisk, som bistått med rabatt för detta!
Nu verkar det som att entreprenören som är ålagd att sköta det hela kommer att åka ut och påbörja utfodringen, men fortfarande 1 månad efter första felanmälan har inget hänt med de omrörare som säkerställer öppet vatten för fåglarna som slutat att fungera. Blir det några sammanhängande dagar med minusgrader kommer de nödvändiga vattenhålen för fåglarna att frysa igen.

Nätverket Rädda Råstasjön beskriver i sin blogg mer runt detta.

Men nu är det inte bara närmiljöfrågorna som vi brinner för. Vi har senaste tiden sett andra effekter av det bristande styret och dåliga omdömet i Solna, som lett till att vi boende blir lidande;
1) Den växande befolkningen i Järvastaden och runt Ulriksdals pendeltågstation har blivit negativt påverkade av det dumdristiga skip-stopp-initiativet av landstinget i vårt län.
2) Samtidigt har vi under året sett vad den undermåliga planeringen runt Arenastaden inneburit i form av kaos i trafiken, närmiljöbuller och avgasutsläpp
3) Det är fortsatt turbulent kring skolplanering, matsalsbespisning och upphandlingarna kring detsamma, där Sodexo får fortsätta att leverera undermålig mat till våra barn.
4) Våra äldreboende i Bollen blir överkörda i planeringen av det nya kvarteret samt får finna sig i att deras hem nu delas med studentboende och småbarnsfamiljer.
5) Dålig planering och konstiga beslut har lett till att det nu är väldigt svårt för fotgängare och cyklar att ta sig förbi Frösundaleden.

Listan kan fortsätta länge och under vår tid av partibildning har vi samlat på oss en ganska bra bild av vilka frågor som vi i Solnapartiet vill driva vidare och utveckla för ett långsiktigt och hållbart Solna.
Under början av 2018 kommer vi mer aktivt försöka att nå ut och förklara vårt partiprogram, men vi vill redan nu bjuda in till en dialog runt vilka hjärtefrågorna är för Er boende i kommunen.

Under ”hashtagen” #mittSolna kommer vi exemplifiera missförhållanden och försöka få in synpunkter på förbättringsområden. Tyck gärna till här på vår hemsida i de olika kommentarsrutorna eller gå in på Facebook, Instagram eller Twitter och gör din röst hörd! (gärna med ovan hashtag);
Solnapartiet på Facebook
Solnapartiet på Instagram
Solnapartiet på Twitter